2020-11-14 08:48:44• hírek • Refszatmar.eu

Nagyszabású munkálatok Kisbábonyban

Kisbábonyba látogatott Király Lajos esperes, ahol a templom külsejét teljesen felújítják, pályázati pénzből.

Az avasi román tenger partján található Kisbábony, a magyarság egyik végvára. A falu a történelmi Ugocsa része, közigazgatásilag Halmi községhez tartozik. Az 1882-ben megépült templom, mely a falu központjában található, hamarosan ismét tündökölni fog.



Gáti Tibor lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy két évvel ezelőtt sikerült egy Gustav Adolf Werk pályázatot megnyerni, melynek értéke 5000 EURÓ volt, ebből idén a parókia kerítéseit, környezetét, udvarát rehabilitálták és akadálymentesítették. A lelkipásztor a Romániai Kultuszminisztériumnál letett egy pályázatot, mely a királyhágómelléki püspökség valamint képviselőink közreműködésével, nyáron szintén pozitív elbírálás alá került, meglepően szép összeget, mintegy 290.000 lejt kaptak a templom felújítására, és ennek a munkálatai kezdődtek el három héttel ezelőtt.

Két hét alatt a templom tetejét sikerült teljes egészében megújítani, gerendákat kicserélték, újrafedték, a csatornákat, lemezeket kicserélték. Jelenleg az izoláció történik, aminek az első lépése az, hogy a régi elsavasodott vakolatot le kell verni, el kell távolítani, és a vizesedés kérdését megoldani. Ennek néhány hónapig száradnia kell, majd tavasszal egy speciális vakolattal, ami szellőzik, áthúzzák. A templom külseje tehát hamarosan teljes felújításon meg keresztül, aminek a közösség örülhet.

Király Lajos esperes és Rácz Ervin ifjúsági előadó érkezett meg szerdán délután a templom elé, hogy együtt örüljenek a lelkipásztorral, és biztassák a helyieket, hogy majd a munka végeztével együtt tudjanak hálát adni ezért a hatalmas felújításért.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: